Site in English Site in Nederlands Seite auf Deutsch Le site en français Site in Russian
Index pageE-mail usSite map
Krasnov Travel Agency - Perm, Russia Thuis in de Oeral...


NEW TOUR! Great Ring of the UralsCulturele tour

Solikamsk, zoutkelder van Rusland

Solikamsk (letterlijk: zouten van de Kama) is de meest noordelijke stadje in de provincie Perm. De plaats werd gesticht in 1430. Hoewel Solikamsk op zich niet bijzonder groot is, geniet het in Rusland ook tegenwoordig toch een grote bekendheid vanwege de zoutindustrie die er enorm is. In de 16e eeuw werden er grote hoeveelheden zout gevonden in het gebied ten noordoosten van het Kama-bassin. Binnen zeer korte tijd groeide het dorpje Solikamsk er uit tot de enige zoutstad van het land. In de 'zoutkelder' van Rusland werden vele typen zout gemijnd, bewerkt tot consumptie -en industrieel zout en vervolgens via de Kama rivier afgescheept naar de grote steden in het westen. Met de elk jaar werd de stad belangrijker en het groeide zelfs uit tot de officiële hoofdstad van de Oeral van 1636 tot 1738!
De industrie bereikte haar piek in de 17e eeuw. Nadat de overheid besloot om Solikamsk monopolierecht voor zout te geven en daarmee de productie te domineren, raakte de bloeiende industrie in verval. Dit resulteerde uiteindelijk bijna in complete teneergang van de zoutfabrieken in de late 1870'er jaren. Desalniettemin werd er in 1887 opnieuw geinvesteerd in Solikamsk met de bouw van de Ustj-Borovskoy zoutfabrieken. Solikamsk werd wederom (en blijft ook vandaag) de belangrijkste zoutproducent van Rusland.

 

Programma

07:00
Vertrek vanuit Perm naar Solikamsk (220km.) per auto/minibus met gids. Gids geeft onderweg informatie over het gebied.
10:00
Aankomst in Solikamsk, bij de werkende zoutmijnen van "Silvinit". Omkleden (volledige mijnwerkers-outfit) en instructie voor de excursie in de zoutmijnen.
11:00
Begin van de excursie in de mijnschachten, met Engels-sprekende gids en mijningenieur. Tijdens de excursie ziet u alle aspecten van moderne zoutwinning (transport, afgraving, processen, enz. Fotograferen is toegestaan). De zoutmijnen van Silvinit zijn modern en schoon, dus absoluut niet te vergelijken met bijv. kolenmijnen.
13:00
Einde excursie, terugkeer naar de begane grond, douche/sauna.
14:00
Lunch in mijnkantine (inbegrepen)
14:30
Excursie naar Silvinit Museum, uitleg over de geschiedenis en ontwikkeling van zoutwinning.
15:30
Excursie naar het historische centrum van Solikamsk, de voormalige hoofdstad van de Oeral. Klim in de klokketoren van een kerk. Bezoek aan diverse kleine musea in het centrum.
17:30
Diner (inbegrepen) in café/restaurant in Solikamsk
18:30
Vertrek naar Perm
21:30
Aankomst bij uw hotel te Perm

Solikamsk Zoutstad tour
Personen
2
3
4
5+
9+
Duur: volledige dag
369
285
222
183
o.a.
Priizen p.p. in euro (€), voorbehouden

 

Culturele tours in Oeral-land

eXTReMe Tracker
Krasnov Tourist Agency, 2008