Site in English Site in Nederlands Seite auf Deutsch Le site en français Site in Russian
Index pageE-mail usSite map
Krasnov Travel Agency - Perm, Russia Thuis in de Oeral...


NEW TOUR! Great Ring of the Urals 

Vissen & jagen in de Oeral

De regio Perm staat in Rusland bekend als het beste gebied in Europees Rusland om te vissen en jagen. Het is één van de weinige plaatsen waar een zich een dergelijke diversiteit aan flora en fauna bevindt. De vaak afgelegen jaagcomplexen bieden de mogelijkheid tot het jagen van een groot aantal dieren, waaronder, beren, vossen, wolven, lynxen, rendieren, zwijnen en fazanten.
Verder is Prikamye dé provincie in Rusland met de meeste rivieren en kreken. De vispopulaties zijn er uitzonderlijk rijk, er bevinden zich onder andere zalm-forellen, forellen, karper, enz. Succesvol vissen gegarandeerd!

Vistrip op de Kama

De Kama rivier is ongetwijfeld de gemakkelijkste optie voor een dagje vissen - voor goede visplaatsen hoeft men niet ver te gaan en bovendien zit de rivier boordevol vis, met name snoek.

Juni-half oktober
's Ochtends zeer vroeg opstaan, transfer naar het historisch plaatsje "Yugokamsk". 10 km voorbij Yugokamsk bevindt zich een cottage-park aan de Kama. 's Ochtends en 's middags vissen op de Kama met gebruikmaking van een moterboot. Eind van de middag barbecue en banya. Transfer terug naar Perm.

 

Vistrip op het Kamabassin, voor groepen.

Het is ook mogelijk om een dagje vissen door te brengen op een vissersboot over het Kamabassin. Dit bassin is zo groot dat het als bijnaam de Oeralzee heeft. De boot biedt plaats aan maximaal 10 mensen en heeft als vertrekhaven het stadje Dobryanka - op een klein uur rijden vanaf Perm. Het grote voordeel van de boot is dat het op plaatsen kan komen die onbereikbaar zijn met de auto. De Kama heeft vele kleine baaitjes die zich uitstekend lenen voor visactiviteiten. Afhankelijk van het type vis dat u graag zou willen vissen, kan de kapitein u naar de beste plekken brengen daar hij een expert is op dit gebied. Op de prijzenpagina vindt u slechts de prijs voor 1 dag, maar op aanvraag kunnen we u ook over meerdaagse boottochten adviseren. Men kan daarbij gebruik maken van de knusse slaaphutten van de boot of van houten cottages die zich aan het haventje van Dobryanka bevinden. Banya is er natuurlijk aanwezig!

Juni-half oktober
's Ochtends vroeg transfer van uw accommodatie in Perm naar Dobryanka. 6 uur gebruik van vissersboot. Terugkomst im Perm rond 5 uur 's middags. Optioneel is een overnachting in een houten huis aan het Kama bassin, gevolgd door een extra dag vissen.

 

Obva visclubVisclub "Obva"

De "Obva" visclub bieden zeer complete en comfortabele mogelijkheden voor beoefening van de vissport. De club ligt aan de Obva rivier, welke bekend staat als één van meest visrijke rivieren van de hele provincie. Bovendien ligt de "Obva" club nabij het dorpje Krivyets op een relatief korte afstand (een rit ongeveer 1,5 uur), waardoor het de ideale plaats is voor korte vis-uitjes.
De club heeft 3 grote 6-persoons houten huizen (in de vorm van chalets) beschikbaar om bezoekers te accommoderen. Elk huis heeft een zithoek, slaapkamers, een keuken met keukengerij, een gasfornuis en een grote koelkast.
De "Obva" club beschikt over alle visbenodigdheden die u zich maar in kunt denken; zie de tabel hieronder voor details. Krivyets, een typisch Russisch dorpje, heeft 3 winkeltjes waar u tot 11 uur 's avonds terecht kunt voor levensmiddelen. Op verzoek kan visclub "Obva" een barbecue voor u organiseren, ook is er gelegenheid om uw vers gevangen vis te roosteren of te roken. Meerdaagse riviertochtjes (met verblijf in tenten) kunnen ook gedaan worden vanaf de club.

Item Huur
(35 roebel ~ 1 euro)
Visbenodigdheden (hengel, haakjes, enz.) 100 roebel per dag
Visbootje (for maximaal 2 personen) 10 roebel per uur
150 roebel per dag
Catamaran (for 4 personen) 20 roebel per uur
250 roebel per dag
Tent 40-100 (afhankelijk van grootte) roebel per dag
Matras/slaapzak 60 roebel per dag
Brandhout (set) 100 roebel

 

Karagatch Hunt, het jaagcomplex met de meest uitgebreide jaagmogelijkheden in de omgeving van PermKaragatch Hunt

Karagatch Hunt is een super-luxe, maar betaalbaar, jaagcomplex in de regio Perm. Het ligt in de buurt van het plaatsje Karagai, zo'n anderhalf uur rijden van Perm. De 'jaagbasis' beschikt over eigen jaag -en visgronden waar (afhankelijk van het seizoen) op beren, rendieren, zwijnen, wolven, lynxen, etc. gejaagd kan worden. Het gastenverblijf - een grote houten villa - biedt alle faciliteiten die men zich zou kunnen wensen: ruime kamers met moderne meubels, minibar en onbeperkt toegang tot Russische banya, sauna en het biljartzaaltje. Gedurende uw verblijf zijn 3 maaltijden per dag inbegrepen, op basis van individueel menu!
Voor de jacht kunnen verschillende gebieden gekozen worden. Men kan jagen op Karagatch Hunt's eigen jaaggebied of op verdere afgelegen gebieden, waar men u met de aanwezige 4x4 jeeps heen kan brengen. Gedurende de jacht kunt u rekenen op individuele assistentie van gespecialiseerde gidsen en de goed getrainde jachthonden van Karagatch Hunt. In het jaagcomplex kan men de primaire bewerking van uw trofeeën regelen.

 

Overige jachtfaciliteiten

We bieden meerdere mogelijkheden tot jacht, waaronder een luxe jachtcomplex nabij het stadje Suksun (1,5 uur per auto van Perm) of de eenvoudigere, wat afgelegen jachtclub "Russische Beer" in Kyn.

 

Club Vishera Shelter

Vailand is een zeer comfortabele twee-verdiepingen tellende houten/stenen villa in Finse stijl (gebouwd in 2002) en is gelegen in de taiga van Ryabinino, nabij Cherdyn. De staf bewijst er hoe uitstekend gastvrijheid kan zijn. Bij aankomst kunt u direct aanschuiven voor een uitgebreid diner, voorbereid door de twee privékoks. Gedurende uw verblijf zijn drie culinaire maaltijden inbegrepen, waaronder schotels met verse forel, rendiervlees en Russische salades met kaviaar. Tot uw beschikking zijn de sauna met kouddompelbad, warme douches en een grote slaapkamer. De comfortablele bedden, de absolute stilte en de frisse, naar dennebomen geurende taigalucht zorgen ervoor dat u slaapt als nooit tevoren...
Residentie"Vailand", de meest comfortabele verblijfplaats in de noordelijke Ural. Met een ontzettend lekkere keuken... Vailand ligt temidden van de natuur, neem uw kans de smalle bospaden te bewandelen en de dichtbijzijnde Vishera en Tchudova rivieren te ontdekken. Optioneel zijn de services die Vailand biedt, waaronder:

  • Vis- en jaagtrips. De Vishera en Tchudova rivieren barsten van vis. Vailand heeft volledige visuitrustingen voorhanden. Ze bieden ook transfers naar de rivieren per auto, moterboot (zomer) of sneeuwscooter (winter).
  • Boottochten over genoemde rivieren.
  • Bospaddestoelen plukken (de Vailand koks kunnen ze voor u klaarmaken) in de herfst.

Indien u er opuit wil gaan, kunnen de koks warme lunch voor u bereiden die u in speciale thermocilinders mee kunt nemen voor een picknick.

Wintervissen op de Kama nabij het dorpje OrelVariant op deze trip: Winter-vissen op de Kama nabij Orël.

Orël is een klein dorpje dat aan de weg ligt van Perm naar Vailand. Het dorp is bekend om haar vismogelijkheden. Ten noorden van Orël stroomt de grote Yaiva rivier in de Kama en daarmee ook de vis van beide rivieren. Dit laatste maakt Orël een unieke plaats voor de vissport omdat er nergens een plaats is waar naar meer verschillende soorten vis gehengeld kan worden.

In deze variant wordt dag 1 verruild voor het volgende:
We verlaten Perm heel vroeg in de morgen (rond 6 uur) om rond 8 uur in Orël aan te komen; vissen is meestal het meest succesvol in de morgen als de vissen hongerig zijn! We maken gebruik van nieuwe en zeer snelle sneeuwscooters (geïmporteerd uit Canada) om 15 kilometer af te leggen over de bevroren rivier. Op de plaats op waar u heengaat is de Kama smaller zodat de frequentie van het visvangen hoger is. Er wordt u een warme lunch op het ijs aangeboden. U verblijft op de rivier tot 3 uur 's middags. Na de transfer terug naar Orël per sneeuwscooter, vervolgen we onze weg naar Vailand waar het diner op u wacht.

Het verdere programma blijft ongewijzigd. Deze variant is mogelijk van oktober tot eind maart.

Wetsaangelegenheden met betrekking tot jagen in Rusland.
Jagen in Rusland vereist een speciale jaagvergunning, die we eenvoudig kunnen regelen nadat u een boeking geplaatst hebt. Deze vergunning kost tussen de 10 en 30 euro. Het gebruik van wapens is een nogal gecompliceerd onderwerp, omdat de wetten hieromtrend de afgelopen jaren regelmatig aangepast zijn. Bij wet is het verboden in Rusland om een wapen te dragen dat niet expliciet op uw eigen naam geregistreerd is, hetgeen betekent dat u onmogelijk een jachtwapen zou kunnen huren in Rusland. Toch zijn er in het verleden bij uitzondering vergunningen voor gehuurde wapens verstrekt. Alle hierboven beschreven jachtcomplexen beschikken over de nodige typen jachtgeweren. Indien u uw eigen jachtgeweer wil meenemen, dient u (via ons) een speciale vergunning aan te vragen waarop u alle details van uw wapen en ammunitie vermeldt voor grenspassage. Groepen jagers uit Europa en Amerika hebben op deze manier al eerder hun eigen wapens meegenomen naar Perm, zonder enige problemen. Houdt er wel rekening mee dat de aanvraag ruim van te voren ingedient moet worden (minimaal drie maanden is veilig). Verder, indien u uw trofeeën uit Rusland mee wilt nemen naar het buitenland, heeft u hiervoor een verklaring nodig. In principe kunnen wij deze voor u regelen. We raden u aan om ruim van te voren contact met ons op te nemen rondom deze zaken om er zeker van te zijn dat uw jaagtrip glad verloopt zonder enige problemen rondom het papierwerk!

eXTReMe Tracker
Krasnov Tourist Agency, 2008