Site in English Site in Nederlands Seite auf Deutsch Le site en français Site in Russian
Index pageE-mail usSite map
Krasnov Travel Agency - Perm, Russia Thuis in de Oeral...


NEW TOUR! Great Ring of the UralsReisinformatie Perm, Oeral, Rusland

Op deze pagina:

 

Flights to/from Perm airport.Hoe naar Perm te reizen

> Met VLIEGTUIG

Met het vliegtuig kan Perm het gemakkelijkst bereikt worden via Moskou (minimaal 3 vluchten per dag) met Aeroflot Russian Airlines en met Perm's eigen luchtvaartmaatschappij Perm Airlines. Gevlogen wordt op de luchthaven van Perm: "Bolshoye Savino".

Vluchtduur Moskou - Perm is ongeveer 2 uur.

Lufthansa vliegt ook naar Perm, via Frankfurt. De derde mogelijke route is via St. Petersburg. Momenteel vliegt PermAvia in samenwerking met Pulkovo Airlines 2 maal per week naar Perm; men heeft aangekondigd het aantal vluchten in de nabije toekomst te verdubbelen.

Krasnov is agent voor Lufthansa, Aeroflot and Perm Airlines.

Dagelijkse vluchten tussen Perm en Moskou
(tijden en prijzen onder voorbehoud)
Maatschappij
Flight
Vertrek
Aankomst
Departure day
Type of airplane
Tarieven EconomyClass, vanaf
Aeroflot SU 819 Moskou SVO 08:00 Perm 12:05
daily
TU-154,134
Enkel 169 euro
Return 293 euro
SU 792 Perm 13:30 Moskou SVO 13:30
SU 820 Moskou 01:10 Perm 05:15
SU 791 Perm 06:10 Moskou SVO 06:25
S7Airlines S7 307 Moskou DME 00:15
Perm 04:20+1
daily

TU-154,

Boeing 737

Enkel 169 euro
Return 293 euro
S7 301 Moskou DME 08:25
Perm 12:30
S7 308 Perm 06:30 Moskou DME 06:40
S7 306 Perm 07:40 Moskou DME 07:50
S7 302 Perm 13:15 Moskou DME 13:22
S7 305 Moskou DME 22:00 Perm 02:10+1
S7 303 Moskou DME 15:05
Perm 19:10
S7 304 Perm 19:55 Moskou DME 20:05
SkyExpress XW323

Moskou VKO1:55

Perm 06:40+1
daily

Boeing

737-300

One-way135euro
Return 270 euro
XW324 Perm 7:10 Moskou VK O7:20
daily

> Met TREIN

Perm Trans Siberian train connectionsAlle Trans Siberische treinen komen door Perm, waardoor de stad per rails goed bereikbaar is. Connecties met Moskou zijn uitstekend te noemen met zo'n 10 treinen die elke dag vanuit Moskou het Perm II treinstation komen binnenrollen. Deze rit duurt ongeveer 24 uur (afhankelijk van de trein) en is een ervaring op zich. Alle treinen op het Moskou - Perm zijn identiek aan de beroemde Trans Siberië Express (ook deze trein is mogelijk) en hebben alleen slaapwagons. Elke wagon heeft 1 of 2 "provodniki", dit zijn een soort conducteurs die ervoor zorgen dat uw trip soepel verloopt. Ze bieden u schoon beddengoed aan, ze houden de trein schoon, ze zorgen ervoor dat niemand zijn/haar station mist en ze bieden hulp wanneer nodig. De treinen stoppen alleen in de grote steden aan de route, zoals Vladimir en Kirov.
Russische treinen hebben 3 klassen. Een bed in een 3e klasse rijtuig is goedkoop, maar wordt door ons afgeraden vanwege het volledige gebrek aan privacy en comfort. Tweede-klasse plaatsen bieden meer comfort. Het betreffen bedden in een 4-persoons afsluitbaar compartiment met extra bagageruimte. 1e klasse plaatsen zijn min of meer identiek aan 2e klasse plaatsen, maar in een 2-persoons compartiment.
Elke treinwagon heeft een eigen toilet met wasbak, spiegel en stopcontact voor scheerapparaten. Verder bevindt zich in iedere wagon een "samovar" - een waterreservoir waarvan men gratis kokend water kan tappen voor een thee, koffie of instant maaltijd. Iedere trein heeft een restauratiewagon met een simpel, maar goedkoop menu. Het is ook mogelijk om wat eten/drinken te kopen tijdens de treinstops (meestal 10-20 minuten). Bij de stations komen altijd mensen op de trein af die allerlei producten verkopen, zoals vers brood, water, (zelfgemaakte) lekkernijen, fruit, enz. Maar let erop dat u de trein niet mist!

Voor meer informatie over reizen met de trein in Rusland, trajecten en prijzen, zie Trans Siberie Express en treinreserveringen.

We kunnen voor u treinkaartjes regelen, voor reistijden/prijzen van de meest voor de handliggende treinen verwijzen we u naar de prijzen pagina. Mocht uw reisdoel niet op in de lijst voorkomen of prefereert u andere reistijden, stuur ons dan simpelweg een e-mail zodat we een beter alternatief voor u kunnen zoeken.
Houdt u er alstublieft rekening mee dat reserveringen voor de Beijing, Ulan Bator en Vladivostok treinen ruim van te voren gemaakt moeten worden, omdat deze treinen erg populair zijn en snel vol raken! Dit geldt vooral in maanden van mei tot en met september.

> Met CRUISESCHIP

De Kamarivier mondt direct uit op de Volga, waardoor Perm gemakkelijk per water te bereiken is. Voor cruiselijnen naar St. Petersburg, Moskou, Yaroslavl, Kazan en Volgograd kan men in Perm aan boord gaan.
De veerdiensten worden echter door verschillende maatschappijen onderhouden en schema's veranderen van maand tot maand. Neem contact met ons op voor precieze tijden.

Naar boven

 

Services in Moskou

Voor diegenen, die via Moskou reizen, bieden we de volgende services:

Transfers

Onderstaande transfers zijn enkele reis. Prijzen zijn in euro en PER AUTO (1-3 personen) zonder / met Engelssprekende gids. Gids wacht u op en helpt bij aankomst met incheck in hotel of trein.

 • Transfer Moskou luchthaven Sheremetyevo naar (hotel in) Moskou centrum (70km) - 60 / 100
 • Transfer Moskou luchthaven Domodedovo naar (hotel in) Moskou centrum (80km) - 65 /105
 • Transfer Moskou luchthaven Sheremetyevo naar Moskou luchthaven Domodedovo - 85 /125
 • Transfer Hotel naar treinstation (Yaroslavsky, Kazansky, Kursky, Leningradsky stations) - 45/ 95

Hotels

We hebben een groot aanbod van hotels in Moskou, te veel om te noemen. Hieronder vindt u de prijzen (onder voorbehoud van wijzigingen) van het meest populaire hotel in Moskou, Hotel Izmailovo Vega/Alfa. Dit goede, toeristenklasse hotel (***) ligt even buiten het centrum van Moskou aan één van Moskou's grootste parken. Het hotel heeft een eigen metrostop, 5 stops (10-15 minuten) verwijderd van het Rode Plein.
Standaard 1-persoonskamer, B&B: 100 euro per nacht (Jan-Aug), 118 euro per nacht (Sep-Dec)
Standaard 2-persoonskamer, B&B: 128 euro per nacht (Jan-Aug), 143 euro per nacht (Sep-Dec)

Voor overige hotels in Moskou, informeer hier.

Excursie's

Standaard Moskou centrum tour (Rode Plein, Kremlin, metrostations, e.d.) met Engels-sprekende gids - 45 euro p.p.

Naar boven

 

Reisadviezen

Reizen in Rusland is goed mogelijk en veilig. Echter, wellicht kunt u de volgende reisadviezen in acht nemen - ze kunnen uw reis gemakkelijker maken:

 • Neem passende kleding mee! Zomers in Perm zijn heet (rond +30C) en winters koud (tot -30C). Hoewel wintertemperaturen laag zijn, heeft Perm een relatief lage luchtvochtigheid waardoor de gevoelstemperatuur behoorlijk warmer aandoet. Desalniettemin, het is verstandig om in de winter een pyamabroek mee te nemen om onder uw broek te dragen indien u langere tijd buiten denkt te blijven. Voor degenen die één van onze kayak/rafting trips boeken: neem waterbestendige kleding mee en zorg voor dichte, hoge schoenen (of laarzen).
 • Zorg ervoor altijd een kopie van uw paspoort alsmede een kopie van uw visum bij te hebben en bewaar deze op een andere plek dan u uw paspoort bewaart. Dit kan eventuele langdurige douane/politieformaliteiten besparen in het geval u uw paspoort verliest.
 • Actuele wisselkoers van EURO of USD naar Russische Roebels zoals gehanteerd door de Russiche BankPerm heeft een groot aantal geldautomaten waarop de meeste gangbare bankpasjes gebruikt kunnen worden (Visa, Master, Maestro en Cirrus). Verder kunt u bij bijna elke bank terecht om geld te wisselen. Euro's worden overal geaccepteerd. Geldwisselkantoren bevinden zich op de vliegvelden van Perm en Moskou. Het plaatje rechts toont de actuele wisselkoers, houdt u er rekening mee dat wisselfaciliteiten vaak een kleine commissie vragen.
 • Neem nooit zwarte taxi's. Neem het openbaar vervoer of gebruik een officiële taxi.
 • Wanneer u lange treintrajecten gaat bereizen, neem dan een rol toiletpapier, een stevige drinkbeker, een lepel, wat thee en koffie mee.
 • Bereidt u zich erop voor dat slechts weinig Russen een andere taal dan het Russisch verstaan.
 • Over bellen in Rusland. Voor interlokale (van stad A naar stad B) gesprekken, draai 8, wacht voor de beltoon, dan bel de stadscode gevolgd door het eigenlijke telefoonnummer. Voor internationale gesprekken, draai 8, wacht op de beltoon, dan draai 10 gevolgd door de landcode (zoner de twee nullen) en het eigenlijke telefoonnummer in dat land. Mobiele telefoons werken uitstekend in Perm en de meeste stadjes/dorpen in de provincie, maar hebben een slecht (of geen) bereik daarbuiten.

Naar boven

Extra informatie

Voor verdere vragen of opmerkingen kunt u ons uiteraard e-mailen. Wij zullen uw e-mail zo snel mogelijk beantwoorden.

Naar boven

eXTReMe Tracker
© Krasnov Tourist Agency, 2008