Site in English Site in Nederlands Seite auf Deutsch Le site en français Site in Russian
Index pageE-mail usSite map
Krasnov Travel Agency - Perm, Russia Thuis in de Oeral...


NEW TOUR! Great Ring of the UralsStadsrondleiding Perm

Tijdens de stadsrondleiding in Perm (per auto/minibus) bezoekt u met uw gids de volgende plaatsen:

 • Een breuklijn in het centrum van de stad waar de Britse geoloog Sir. Murchinson een sediment ontdekte dat leidde tot de ontdekking van een nieuw geologisch tijdperk: de Perm periode.
 • Het "Motovilikha-rayon" in het noorden van de stad. Dit rayon, dat tot 1987 uiterst geheim was, staat bijna volledig in het teken van de oorlogsindustrie. Vrijwel alle (ballistische) raketten en artillerievoertuigen van de voormalige Sovjet Unie werden hier geproduceerd. U bezoekt het openluchtmuseum "Motovilikha", waar de vele generaties artillerievoertuigen, ballistische raketten en raket-lanceerwagens zoals deze in Perm geproduceerd werden, bezichtigd kunnen worden.
 • Het "Yegoshikhinskoye" kerkhof. De begraafplaats beslaat een gebied van ongeveer 3 vierkante kilometer en heeft verscheidene herdenkingsbeelden, graven van beroemde Russen en eeuwenoude kerken en kapellen. U bezichtigt onder andere het monument van Stalin's repressie, het indrukwekkende beeld van de "rouwende moeder" en het kerkhofgedeelte dat toegewijd is aan de soldaten uit Perm die gevallen zijn in WOII.
 • Lubimov ResidenceSibirskaya Straat. Deze straat was eens het officiele begin van "Sibirsky Trakt", de weg naar Siberie. De straat staat bol van (historische) objecten: het hotel waar Rusland's laatste Tsaar Mikhail Romanov de laatste dagen van zijn leven sleet, het geroemde Academische Perm Opera & Ballet Theater "Chaikovsky", het provinciale KGB hoofdkwartier, de klassieke residentie (nu museum) van wereldberoemde (ballet-) impressario Diaghilev, de pedagogische universiteit, het "Theater van jonge toeschouwers" (voormalig herenhuis van Lyubimov, een revolutionaire industrieel die veel betekende voor de ontwikkeling van de stad) en de gedenkplaats voor het vrijwillige tankcorps van Perm.
 • "Komsomolsky Prospekt", de centrale boulevard. Lokatie van de "Toren des doods", de Polytechnische Universiteit Perm en Gorkovo Park. Het heden en het verleden bestaan hier opvallend naast elkaar: grijze en roestige Leninbeelden en oude Sovjet herenhuizen gaan hand in hand met moderne flitsende westerse winkels en nieuwe restaurants.
 • Perm's centrale plein. Hier bevindt zich het Dramatheater, een enorm oorlogsmonument, de stadsadministratie ("Sovjethuis") en de provinciale administratie.
 • Ontelbare kioskjes in de bazaarDe stadsbazaar (gesloten op maandagen). De bazaar is wellicht de beste plaats om wat souvenirs op de kop te tikken - prijzen zijn hier meestal lager dan waar dan ook in de stad en wat u ook zoekt, het wordt verkocht op de bazaar. Typische Russische bontmutsen, vers verpakte rode of zwarte kaviaar, flessen Georgische kloosterwijn, kleding, enz.
 • De orthodoxe kerk en de opvallende moskee.
 • De Kama rivier - Europa's 4e grootste rivier qua lengte en de trots van de stad. De Kama zal een grote indruk op u maken vanwege zijn grootte, ook al is de rivier door de stad op zijn smalst (maar nog altijd 1 kilometer breed!). In tegenstelling tot het drukke Komsomolsky Prospekt is het muisstil aan de begroeide rivierbank van de Kama. Vanaf de verhoogde rivierdijk heeft u de mogelijkheid om een aantal mooie foto's te nemen van de rivier, de nabij gelegen brug over de Kama, Perm's passagiershaven en het strand aan de overzijde.
 • De passagiershaven en treinstation Perm-I, een klassiek 18e eeuws gebouw.
 • De toren van de voormalige Preobrazjehsky Kathedraal (uit 1832). De toren functioneert als een oriëntatiepunt omdat het zichtbaar is vanuit heel Perm. Sinds 1930 huist Kunstgallerij Perm in het gebouw. De gallerij is één van de grootste in het land en toont qua variatie in collecties veel overeenkomsten met de Hermitage in St. Petersburg. Het museum heeft een groot aantal schilderijen (waaronder een Rembrandt uit 1636) van grootmeesters. In hetzelfde gebouw bevindt zich ook het Provinciaal Museum. Hier toont men uitgebreide collecties ikonen, houtsculpturen, glas, porcelein en koperen beelden bewonderen. Verder zijn er exposities over de flora en fauna van de Oeral, de Perm periode, etc. Een rondleiding met speciale gids is optioneel.

Perm opera and ballet theatreUral Great, Perm's basketball teamOptioneel avondprogramma: theater (ballet, drama, opera) of sportevenement. Klik hier voor wedstrijdschema's van sportclubs (voetbal, basketbal, ijshockey). Verder kan de gids u adviezen geven, mocht u op zoek zijn naar specifiek avondvermaak (restaurants, discotheken, etc.).

Perm stadsexcursie
per auto/minibus
Personen
1
2
3
4
5
6
Duur: 2-2,5 uur
136
70
58
34
34
30
Prijzen p.p. in euro (€), voorbehouden

Terug naar excursiepagina

eXTReMe Tracker
© Krasnov Tourist Agency, 2008