Site in English Site in Nederlands Seite auf Deutsch Le site en français Site in Russian
Index pageE-mail usSite map
Krasnov Travel Agency - Perm, Russia Thuis in de Oeral...


NEW TOUR! Great Ring of the Urals"Perm-36" & Chusovaya Historisch Museum excursie

GULAG kamp Perm-36Kutchino, een gehuchtje ten noorden van Perm, was de plaats van het wreedst denkbare Sovjet gevangeniskamp gedurende de lange periode van communistisch bewind. Het "reformatie" kamp "PERM-36", dat werd gebouwd onder Joseph Stalin in 1946, diende aanvankelijk als een hout-productiekamp - om het hout te produceren dat nodig was om de vernietigingen van de Tweede Wereldoorlog ongedaan te maken. Echter, in 1972 werd het kamp door de overheid omgezet tot de belangrijkste plaats voor gevangenen die veroordeeld waren voor politieke misdaden. Het kamp, dat in veel opzichten lijkt op een Nazikamp, onderscheidde zich van de meeste andere kampen in de vormalige Sovjet Unie vanwege zijn extreem strenge regime. Alleen de meest 'gevaarlijke' anders-denkenden werden in "Perm-36" vastgehouden: oppositieleden van de communistische overheid, auteurs en verspreiders van anti-communistische literatuur, de USSR's meest prominente dissidenten, leden van illegale mensenrechtenorganisaties en andere soorten 'staatsvijanden'. De minimale straf voor mensen die veroordeeld werden tot Perm-36 was 10 jaar; daarmee behoorde Perm-36 tot de beruchtste kampen van de GULAG-archipelago. Perm-36 was door zijn sluiting in 1987 één van de laatst gesloten kampen in de Sovjet Unie.

Vandaag de dag is Perm-36 het enige kamp van zijn soort dat bewaard is gebleven, andere kampen werden zorgvuldig vernietigd vlak voor de val van het communistische regime. Het gebied en de faciliteiten van het kamp worden nu beheerd door het Museum van Politieke Repressie "Perm-36". Het museum functioneert als een levende herdenking van communistische gruweldaden. Alle unieke gebouwen in het kamp (leefhutten, cellen, de strafcel, de binnen-kampse gevangenis en de restanten van de omheining) zijn allen bewaard gebleven of zijn herrezen uit hun originele delen.

Deel van het Chusovaya Historisch MuseumNiet ver van "Perm-36" ligt Ogonyok, het plaatsje van een geheel ander type museum: het Historisch Museum van de Chusovaya Rivier. Het hele museum is door slechts 1 persoon gebouwd, hetgeen waarschijnlijk de reden is van de eigenaardige opzet van het museum. Men zou kunnen zeggen dat het museum uit verschillende kleine musea bestaat, waarvan elke afzonderlijk iets vertelt over de geschiedenis van de Chusovaya rivier, de plaatselijke arbeiders, de lokale cultuur en de route van Ermak. Ermak kwam uit het Chusovaya gebied. Het was hij die Sibirie veroverde en onderwierp aan Rusland. Het museum is gelegen in een mooi dal en bestaat uit een aantal antieke gebouwen (een kerk, boerderij, winkel, watermolen, etc.). Het museum geeft ook aandacht aan het grote skikamp waaraan het ligt. Dit skikamp is nog steeds volop in gebruik en bracht eerder Russische kampioenen van de skisport (freestyle) voort.

De excursie begint met een 1,5-uur durende rit van uw accommodatie naar Kutchino. In Perm-36 zult u een goed en compleet beeld krijgen van de geschiedenis van het kamp en het dagelijkse leven van de gevangenen in het kamp. In het museum vindt u een exhibitie "strikte regime sector" met veel materiaal waaronder foto's en brieven. Na de rondleiding wordt u een simpele lunch aangeboden. Vervolgens zetten we onze museumtocht voort met de 20 minuten durende rit naar Ogonyok. De rondleiding in het Historisch Museum van de Chusovaya Rivier duurt ongeveer een uur.

GULAG kamp Perm-36 & Chusovaya Museum
Personen
1
2
3
4
5
6
Duur: 9.5 uur
430
224
186
144
118
100
Prijzen p.p. in euro (€), voorbehouden
Lunch inbegrepen

Het is ook mogelijk om 2 van de regio's meest interessante attracties, GULAG "Perm-36" en de IJsgrotten van Kungur, in 1 excursie te combineren:

GULAG Perm-36, Kungur & IJsgrotten van Kungur
Personen
1
2
3
4
5
6
Duur: 11 uur
594
304
248
198
170
150
Prijzen p.p. in euro (€), voorbehouden
Lunch inbegrepen

 

GULAG Perm-36
Personen
1
2
3
4
5
6
Duur: 7 uur
336
176
148
114
94
80
Prijzen p.p. in euro (€), voorbehouden
Lunch inbegrepen

 

Transfer naar excursie objecten (met Engelssprekende chauffeur):

Route
Personen
1-4
5-14
GULAG Perm-36
135
180
GULAG Perm-36, Kungur & IJsgrotten van Kungur
220
290
Prijzen per groep in euro (€), onder voorbehoud van wijziging

 

Camera Dear stand Dining room Form GULAG
House Lookout tower Perm-36 Prisoner Repressed

 

Terug naar excursiepagina

eXTReMe Tracker
© Krasnov Tourist Agency, 2008