Site in English Site in Nederlands Seite auf Deutsch Le site en français Site in Russian
Index pageE-mail usSite map
Krasnov Travel Agency - Perm, Russia Thuis in de Oeral...


NEW TOUR! Great Ring of the UralsRiviertrips - het Oeralgebergte per catamaran

DO IT THE RUSSIAN WAY...
en ga voor 100% avontuur op een riviertrip in het Oeralgebergte per catamaran!! Een bergrivier afzakken op een 4-persoons catamaran staat voor actie - teamwork, peddelen, navigeren, maar ook relaxen, meedrijven op de stroming van de meanderende rivier, zwemmen... genieten van de natuur. Men verliest het besef van tijd bij het passeren van houten dorpjes, eindeloze wouden en rotsen, met de zon in de rug over het koele rivierwater in een - op woudgeluiden na - serene stilte. Bij het ondergaand van de zon is het tijd om een open plek op de rivieroever te vinden, het tentenkamp op te zetten, een potje te koken en uit te rusten van een bewogen dag...

Prikamye, de provincie Perm, is Rusland's rijkste gebied wat betreft rivieren. Maar liefst 40 (!) (berg)rivieren zijn geschikt voor catamaran/kayak trips - de keuze is enorm. Enkele voorbeelden...

 

Riviertocht 1 "The flow of the River Koiva"

Eén van de mooiste en meest interessante regio's van de Oeral is het gebied dat beslagen wordt door de Koiva rivier. Deze relatief kleine maar sterk meanderende rivier ontspringt hoog in de bergen en is beroemd om de ontelbare karst-rotsen en grotten aan de oever. De Koiva heeft een vrij sterke stroming; de rivier afzakken is voornamelijk een zaak van relaxen en af en toe bijsturen. De rivier mondt uiteindelijk uit in de Chusovaya (de enige rivier die de grens van Azie en Europa oversteekt) bij het dorpje Ustj-Koiva, niet ver van de stad Chusovoy.

Programma

Dag 1
Transfer Perm - Toplaya Gora. Bezoek aan de Europa - Azie grens-obelisk. Lunch. Bezoek aan Mount Kolpaki (niet in mei/juni) voor een adembenemend uitzicht over het Aziatische plateau. Transfer naar Kusye, een dorpje aan de Koiva rivier - het startpunt van de catamarantrip, ongeveer 3 uur over de rivier. Opzetten van tentenkamp op een open plek aan de rivieroever bij vallen van de avond. Kampvuur, avondmaal. Overnachting in tenten op de oever.

Dag 2
Ontbijt, afbreken tentenkamp. Hele dag op de rivier, lunch op de catamarans. 's Avonds aankomst in tourkamp nabij het dorpje Ustj-Koiva, op de plaats waar de Koiva overgaat in de Chusovaya. Barbecue in het kamp, banya (Russische sauna). Overnachting in de eenvoudige maar 100% Russische houten huisjes van het kamp.

Dag 3
Vrije tijd. 's Middags transfer terug naar Perm. Aankomst Perm vroeg in de avond.

Optionele extra dag (AANRADER!!)

Dag 3 -
Ontbijt. Vervolg van catamarantocht, via de Koiva de Chusovaya rivier op. Na circa 2 uur leggen we aan voor een excursie naar de Chudesnitsa (="wonderlijk") grotten (1,5 uur door bos, 1 uur in grotten, 1,5 uur terug). Lunch op de rivieroever. Terug de rivier op, varen tot eind van de middag. Onderweg passage van verscheidene rotsen en grotten. Kleine excursie naar "Goluboye Ozera" (="Lichtblauwe Meer"), een kleine bron met ijskoud water. Opslaan tentenkamp op rivieroever, bereiden van avondmaal. Excursie naar nabije grotten 's avonds. Overnachting in tenten.

Dag 4
Afbreken tentenkamp, ontbijt. Vervolg catamarantocht. Vroeg in de middag aankomst in het stadje Chusovoy, einde riviertocht. Lunch op de oever, zwemmen. Transfer terug naar Perm (2 uur).

Periode: van juni tot half september
In de eerste helf van mei is er mogeijkheid tot wildwater raften op de Koiva. Informeer voor details.

The flow of the River Koiva
Personen
4
5
6
7
8
9
10
Standaard tour (3 dagen)
378
329
297
274
257
243
232
Verlengde tour (4 dagen)
520
454
409
377
354
335

321

Prijzen p.p. in euro (€), onder voorbehoud van wijziging, inclusief transfers, tour als omschreven, Engels-sprekende gids en alle maaltijden gedurende de tour.

 

River tour 2 "Vishera - a wild adventure"

Voor degenen die wat meer tijd te besteden hebben, is een catamarantocht op de Vishera Rivier in het noorden van de provincie zeker aan te raden. Komende uit het "Vishersky" Natuurreservaat , baant de rivier zich een weg door eindeloze taiga en passert de rivier het stadje Krasnovishersk alvorens uit te monden in de Kama rivier. Het deel van de rivier waarin wij een catamarantour organiseren, behoort tot de minst bewoonde gebieden van de provincie en wordt gekenmerkt door schitterende natuur en absolute stilte. De absentie van civilisatie wordt slechts onderbroken door een klein aantal slapende houten dorpjes - kortom, een wild avontuur...

Programma

Dag 1
's Middags vertrek vanuit Perm, per 4x4 minibus, naar het stadje Krasnovishersk (350km). Onderweg passeren we de historische stad Solikamsk, de grootste zoutproducent van Rusland en voormalige hoofdstad van de Oeral. Overnachting in "Tyoplovka", een simpel hotelletje met een grote zitruimte, aan de taiga even buiten Krasnovishersk. Russische banya, kampvuur, overnachting.

Dag 2
Ontbijt. Transfer naar het dorpje Mutikha (60km) over zand/rotspad. Onderweg excursie naar een werkende diamantafgraving (half uur). Excursie naar de indrukwekkende berg "Pomyanjonny", bekend om zijn eigenaardige grillige vorm. Bij aankomst in Mutikha bereiden we de catamarans voor. Start catamarantocht, ongeveer 2 uur naar "Pisany Kamen'". Opslaan tentenkamp, avondmaal, kampvuur. Overnachting in tenten.

Dag 3
Ontbijt. Klim naar de Pisany mountain. Op de "Pisany Kamen'" (letterlijk "Beschreven Rots") bewonderen we rotstekeningen van dieren, die gemaakt zijn door oerbewoners van de Oeral. De rotstekeningen zijn naar schatting gemaakt aan het begin van het Bronzen tijdperk (5000-7000 jaar geleden). Hervatting catamarantour. Even voorbij het dorpje Siputchi, leggen we aan bij de rotsketen "Stolby" (="Kolom") voor lunch. We vervolgen de catamarantrip tot even voorbij het verlaten dorpje Martina, waar we ons tentenkamp opslaan. Avondmaal. Overnachting in tenten.

Dag 4
Ontbijt. Hervatting catamarantrip; we passeren het dorpje Shugor en de rivier "Bolshoi Shugor" (stroomt de Vishera in). We zoeken onderweg een geschikte plaats om te lunchen. Passage van het dorpje Visherogorsk (letterlijk "Visheraberg"), de "Visherogorsky" rotsen en het riviertje "Bolshoi Kultshym". Op het eind van de dag passeren we het dorpje Zagovorukha. We overnachten nabij de rots "Govorlivy". Bezoek aan een ijsgrot, opslaan tentenkamp, bereiden avondmaal en kampvuur.

Dag 5
Ontbijt. Laaste dag op de rivier! We passeren het dorpje Romanikha, lunch op de rivieroever. Terug de rivier op voor het laatste deel van de tocht. Uitzicht op de berg Polyud. Aankomst bij de rots Vetlan, wellicht het hoogtepunt van de hele tocht. We beklimmen de meer dan 700 treden tellende trap naar de top van Vetlan voor een adembenemend uitzicht over de Vishera rivier en de berg Polyud. We meren de catamarans af voor de laatste 2 kilometer over de Vishera tot het dorpje Bakhari, 4 kilometer ten noorden van Krasnovishersk. Aankomst Bakhari, inpaken catamarans en tenten, overnachting in een houten cottage aan de rivier. Zwemmen, uitrusten, barbecue, Russische banya, kampvuur.

Dag 6
Ontbijt, vrije tijd in Bakhari. Lunch. Transfer naar Perm (we steken de Vishera over per pond), aankomst Perm aan het eind van de middag/begin van de avond.

Periode: van juni tot half september
Omdat de rivierstroming (en dus de voortgang) niet altijd gelijk is, is het programma enigszins flexibel. M.a.w., de gids/instructeur kan besluiten om kleine aanpassingen te maken tijdens de tour.

Vishera, a wild adventure
Personen
4
5
6
7
8
9
10
Standaard tour
(6 dagen)
680
615
553
509
476
450
440
Prijzen p.p. in euro (€), onder voorbehoud van wijziging, inclusief transfers, tour als omschreven, Engels-sprekende gids en alle maaltijden gedurende de tour.
eXTReMe Tracker
© Krasnov Tourist Agency, 2008